Акумулаторен верижен трион MSA 60 C BQ с АК 20 и AL 101

кат. №: MSA 60 C BQ

656.00 лв.

бр.
Направи запитване

     

  MSA 120 C-BQ с батерия AK 20 и зарядно AL 101

  Техн. данни

  Продължителност на работа с AK 30 мин 1) до 55
  Продължителност на работа с AK 10 мин 1) до 18
  Продължителност на работа с AK 20 мин 1) до 40
  Номинално напрежение V 36
  Акумулаторна технология литиево-йонна COMPACT
  Тегло кг 2) 2,7
  Ниво на звуково налягане dB(A) 3) 83
  Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 4) 3,4/3,2
  Шина Rollomatic E, дължина cм 30
  Стъпка на веригата 1/4"P
  Верига STIHL Oilomatic, тип Picco Micro 3 (PM3)
  Препоръчана акумулаторна батерия AK 20

       

  Истински верижен трион STIHL

  Легендарната технология на моторните триони се среща с модерния потребителски опит от акумулаторните уреди: практичният MSA 120 C-BQ е компактен, високопроизводителен, лек и изключително тих. За това се грижи 90-годишният опит на STIHL при разработване и употреба на моторни триони за работа в гората, както и познаване на изискванията за поддръжка на двора и градината.

  Безчетковият електродвигател (EC) на STIHL работи с висока енергийна ефективност и минимално износване благодарение и на предварително включената EC-електроника на STIHL. Като интелигентна командна централа тя разпознава по всяко време включената в уреда акумулаторна батерия и захранва EC-двигателя с подходяща за батерията мощност. По този начин винаги се осигурява оптимална мощност за уреда – и то постоянно през целия процес на разреждане на батерията.

  Акумулаторните уреди STIHL с този знак могат да бъдат използвани и при дъждовно време. Допълнително трябва да се вземат предвид указателните лепенки по уреда и указанията в ръководството за употреба. Моля, имайте предвид, че дъждът, мъглата и влагата могат да са с различна интензивност и уредите не могат да се използват при екстремни метеорологични условия. Дръжте акумулаторните батерии далеч от солена среда и замърсени течности. След употреба акумулаторната батерия и уредът трябва да се изсушат. Зарядните устройства по принцип е допустимо да се използват само в сухи зони.

  Благодарение на акумулаторната технология уредите са перфектното решение за използване в райони с наложени ограничения на шума напр. около болници, в паркови съоръжения и жилищни райони. Да се имат предвид указанията в ръководството за употреба.

  Със сменяемите литиево-йонни акумулаторни батерии на акумулаторните системи STIHL енергията при работа никога не се изчерпва: просто слагате втората заредена батерия и продължавате да работите.

   

   OКОМЛЕКТОВКА

   Серийно оборудванe

  • Зарядно устройство AL 101

   Зарядно устройство за акумулаторната система COMPACT на STIHL. Със светодиоден индикатор за работното състояние (LED) и захващане на навития кабел с велкро-лента. При нужда зарядното устройство може да бъде закрепено на стена.

  • Акумулаторна батерия AK 20

   Компактна литиево-йонна акумулаторна батерия за акумулаторната система COMPACT с напрежение 36 V и мощност 118 Wh. Продължителността на работа зависи от типа на уреда. Със светодиоден индикатор за нивото на зареждане (LED). Съвместима със зарядните устройства AL 101, AL 100, AL 300 и AL 500.

  • Тих режим на работа

   Литиево-йонните уреди са толкова тихи, че при работа с тях няма нужда от носене на средства за защита на слуха.

  • Устройство STIHL за бързо опъване на веригата (B)

   Системата на STIHL за бързо опъване на веригата (B) улеснява обтягането на режещата верига. След разхлабване винта на капака на водещото колело, с помощта на регулиращото колело, веригата се опъва бързо и лесно, без помощта на инструмент.

  • Функция QuickStop Super (Q)

   Допълнителна спирачна система за по-голяма безопасност при работа – ексклузивно от STIHL. Веригата спира да се движи не само при достатъчно силен обратен удар или активиране предния предпазител на ръката, но и щом се пусне задната ръкохватка на моторния трион. Движението на веригата по инерция спира за секунди и предпазва работещия.

  • Междинна позиция на акумулаторната батерия в уреда

   Акумулаторната батерия може да бъде поставена в уреда на 2 степени. При първата фиксирана степен, т.нар. междинна позиция, батерията е фиксирана добре в уреда, но без да се допира до контактите в него. При втората фиксирана степен, работна позиция, батерията е пъхната изцяло и се допира до контактите в уреда.

  • Специална капачка на резервоара за масло за вериги

   Благодарение на прозрачния резервоар за масло за вериги и обслужваната без помощта на инструмент капачка на резервоара за масло за вериги количеството на маслото за вериги в резервоара се проверява лесно и удобно.

  • Ръкохватка за управление

   Черният гумиран компонент на задната ръкохватка за управление осигурява сигурен и здрав захват във всяка работна позиция. Спусъкът се освобождава посредством разположения отстрани предпазител на спусъка.

  • Електродвигател (EC)

   Електродвигателят (EC) убеждава с ниско тегло, компактни размери и механика с минимално износване.

  • Система за смазване STIHL Ematic

   Системата Ematic на STIHL се състои от шина Ematic, верига Oilomatic и регулираща количеството или намаляваща дебита маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло попада на мястото, където е необходимо смазване. В резултат на което разходът на масло може да бъде намален до 50%.

  • Управление с две ръце

   Тръбната ръкохватка с ергономична форма и комфортната задна ръкохватка за управление с гумиран елемент осигуряват във всяка позиция приятна и сигурна работа с минимално усилие.

   

Е-еконт

Реклама от Insert.bg