Tesy

ТЕСИ е лидер в бранша с ел. бойлери отопление.

Компанията е основана през 1990 г. под името Фикосота ООД. В началото фирмата развива търговска дейност, формирайки търговска верига „АСТРА”, като през 1992 г. достига 22 точки на продажба. През 1993 г. започва сътрудничеството с Delonghi group, което продължава и до днес основно на българския пазар. Повратен момент в историята на компанията е промяната на фокуса от търговска дейност към производство. Началото на този процес е поставен през 1995 г. със закупуването на „УСТРЕМ” – СМЯДОВО – фабрика, специализирана в производството на отоплителни уреди от 1972 г.

Малко по-късно търговска марка TESY е регистрирана и през 1996 г. е закупена и инсталирана линия  за производството на електрически бойлери с обем до 150 л. Този фокус позволява на компанията да развие търговски отношения и реализира продукция в над 50 държави в целия свят. Развитието на компанията продължава в посока разширяване на производствените мощности, като през 2007 г. Фикосота ООД променя името си на ТЕСИ ООД, унифицирайки го с търговската марка, под която се предлагат продуктите на пазара. През последните няколко години усилията са насочени към стартирането на производство на  нови групи продукти, насочени към професионални клиенти. Закупени са линии за производство на соларни колектори и бойлери с обем от 200 до 2000л - продуктови групи, изключително търсени в Западна Европа, поради необходимостта от алтернативни източници на енергия.

През 2008 г е открит офис на ТЕСИ в Румъния, като е поставено началото на превръщането на този пазар в домашен. През следващите години марката се налага успешно в Румъния основно в категорията ел. бойлери и отопление.

Настоящият брой на служителите, включително и заетите в производството, е около 400 души.

Категории продукти от "Tesy"

Е-еконт

Реклама от Insert.bg